We hebben de website van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen opgebouwd met respect voor de webstandaarden van W3C, meer bepaald de richtlijnen voor de toegankelijkheid tot de webinhoud van het Web Accessibility Initiative, in het bijzonder de normen WCAG 2.0 niveau AA.

Tekstgrootte

We hebben gekozen voor een lettergrootte met een optimaal leescomfort, zowel op de computer als op een tablet of smartphone. Je kan uiteraard nog altijd de vergrootfunctie van je browser gebruiken: meestal met ‘CTRL & scroll muis’ of met je toetsenbord ‘CTRL & +’  of ‘CTRL & -’. Op MacOS vervang je ‘CTRL’ door ‘CMD’.

Contrast

Alle elementen van de site waarop tekst staat zijn getest, met het oog op voldoende contrast tussen de kleur van de tekst en de kleur van de achtergrond.

Browsers

Onze site is aangepast voor de browsers van de laatste generaties, alle schermtypes samen. Als je problemen hebt om de site te lezen, deactiveer dan de CSS (Cascading Style Sheets) (zie opties van je browser).  De website blijft volledig bruikbaar, alleen de voorstelling is anders.

Ervoor zorgen dat elke soort inhoud toegankelijk is voor elk publiek in elke context, is een moeilijk te behalen doelstelling. Hopelijk hebben we aan alles gedacht. Heb je toch problemen om toegang te krijgen? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.